Pròxim Orient
Internacional 06/02/2012

Obama assegura que Israel encara no ha decidit si atacarà l'Iran

El president nord-americà aposta per la via diplomàtica però no descarta cap opció. El primer ministre israelià, Benjamin Netanyuahu, visitarà Washington a principis de març

Reuters/ Afp
1 min
Obama, en un moment de l'entrevista a l'NBC

WashingtonEl president dels EUA Barack Obama assegura que Israel encara no ha decidit un atac per aturar el programa nuclear iranià, i alhora ha assenyalat que no hi ha proves que l'Iran tingui les "intencions o capacitats" per dirigir un atac contra territori nord-americà.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En una entrevista a l'NBC, aquest dilluns, sobre si Israel està a punt per atacar l'Iran, Obama ha respost: "No crec que Israel hagi decidit què ha de fer. Penso que, com nosaltres, creu que l'Iran ha d'abandonar el seu programa d'armes nuclears". Obama ha afegit que la seva administració i el govern israelià treballaran "junts" pel que fa a la qüestió iraniana.

Obama també ha remarcat que el seu objectiu és resoldre la disputa diplomàticament, però ha puntualitzat que no descarta cap opció. "Farem tot el possible per impedir que l'Iran obtingui l'arma nuclear i provoqui una carrera armamenística en una regió tan volàtil", ha afegit.

Netanyahu a Washington

El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, visitarà els Estats Units a principis de març, ha anunciat la seva oficina a través d'un comunicat. La visita es produeix precisament mentre els líders israelians valoren la possibilitat d'atacar les instal.lacions nuclears iranianes. Netanyahu ha declarat que la força és l'única "garantia de la pau i l'única defensa" d'Israel en el moment en què els "fets sagnants" estan proliferant a la regió.

stats