MÓN
Internacional 19/01/2011

Obama insisteix al president xinès que cal respectar els drets humans "per a tots"

Hu Jintao reconeix a Washington que a Xina "encara queden molts desafiaments i hi ha molt per fer" en la matèria, malgrat ressaltar els "enormes progressos" en drets humans

Efe
1 min
Obama i Hu Jintao. Foto: AFP

WashingtonEl president dels EUA, Barack Obama, ha insistit aquest dimecres en roda de premsa davant el seu homòleg xinès, Hu Jintao, que cal respectar els drets humans "per totes les persones". Prèviament, en donar-li la benvinguda a la Casa Blanca com a part de la seva visita oficial a Washington, Obama ja havia afirmat que "les societats són més harmonioses i tenen més èxit" quan es respecten els drets, "inclosos els drets individuals".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El mateix Hu Jintao ha reconegut que a Xina "encara queden molts desafiaments i hi ha molt per fer" en la matèria. Amb tot, ha manifestat que s'han fet "enormes progressos" en drets humans.

El president xinès ha afirmat que EUA i el seu país tenen "desacords" en àrees econòmiques i comercials però han acordat tractar de resoldre'ls "des de el respecte mutu i la col·laboració en un plànol d'igualtat". També ha assegurat que la relació entre Xina i Estats Units s'ha convertit "en una influència global" d'ençà els dos països restablissin les relacions diplomàtiques el 1979. Hu ha recomanat continuar amb la cooperació "per aconseguir un desenvolupament sostingut" i a mantenir una relació basada en el respecte mutu als "interessos principals de l'altre".

Per la seva banda, el president xinès ha assegurat que des que es van restablir plenament les relacions diplomàtiques entre els dos països el 1979, "la relació s'ha convertit en una d'influència global". Hu ha convidat a la "cooperació per aconseguir un desenvolupament sostingut" i a una relació basada en el respecte mutu, en base a la qual cada país "respecti els interessos principals de l'altre" en "el benefici mutu".

stats