Al-Qaida
Internacional 02/05/2011

Una operació de 40 minuts per acabar amb el terrorista més buscat del món

La cadena ABC mostra en exclusiva les imatges de l'amagatall del líder d'Al-Qaida: una casa en una zona residencial a 50 quilòmetres de la capital del Pakistan que ha quedat destrossada després de l'atac

Agències
1 min

WashingtonTot va començar fa vuit mesos quan va arribar una filtració a la CIA -sortida dels interrogatoris de Guantánamo- sobre on era el possible amagatall d'Ossama bin Laden. La persecució ha acabat aquesta matinada amb l'operació militar que ha matat el líder d'Al-Qaida.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Contràriament al que molts pensaven, Bin Laden no s'amagava en una cova remota, sinó a Abbottabad, una ciutat de 90.000 habitants, a poc més de 60 quilòmetres al nord de la capital, Islamabad. Segons ha fet públic la cadena ABC News, que ha pogut accedir al lloc on s'amagava, es tractava d'una casa gran que ha quedat destrossada per l'atac. Les imatges que han emès mostren un espectacle força desolador amb habitacions amb els mobles per terra i taques de sang per tot arreu.

Missatgers de confiança

Seguint la pista d'un dels missatgers de confiança del líder d'Al-Qaida, la CIA va arribar a una gran mansió, prop d'un centre de contraterrorisme nord-americà. La magnitud i les mesures de seguretat del complex van posar en alerta els serveis d'intel·ligència.

stats