Internacional 03/04/2011

Obama repudia la crema de l'Alcorà en un intent de rebaixar la tensió a l'Afganistan

El president nord-americà ha dit que "és un acte d'intolerància extrema" i ha lamentat la matança de persones innocents en resposta.

Efe
1 min

WashingtonEl president dels Estats Units, Barack Obama, ha dit aquesta matinada que "la profanació de l'Alcorà és un acte d'intolerància extrema" i ha fet arribar el seu condol a les famílies de les persones mortes en les protestes dels musulmans a l'Afganistan per la crema d'un Alcorà el passat 20 de març a l'església Dove World Outreach Center, a Gainesville (Florida).

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Els nord-americans rendeixen honor avui als que van morir en l'atac contra les Nacions Unides a Mazar-e-Xarif”, ha indicat el president en un comunicat distribuït per la Casa Blanca. “La profanació de qualsevol text sagrat, inclòs l'Alcorà, és un acte d'intolerància extrema”, ha dit Obama. El mandatari nord-americà també sosté que “atacar i matar persones innocents en resposta és una ofensa a la decència i la dignitat humanes”. “Cap religió tolera la matança i la decapitació de persones innocents, i no hi ha cap justificació per un acte tan deshonrós i deplorable”, ha remarcat Obama.

Onze persones, entre elles set treballadors de l'ONU, van morir divendres quan van esclatar les protestes musulmanes per la crema del seu llibre sagrat a l'església de Florida. Nou persones més van morir dissabte en noves manifestacions a la ciutat afganesa de Kandahar.

Terry Jones, el pastor de l'església Dove World Outreach, de Gainesville, va afirmar a la televisió que no se sent responsable per la violència a l'Afganistan emanada del seu acte.

stats