Internacional 17/08/2012

Onada de suport internacional al grup punk Pussy Riot

Cantants de tot el món, usuaris de les diferents xarxes socials i fins i tot l'ambaixada americana a Rússia troben injusta la condemna

Ara
1 min
Una manifestant mostra el seu rebig a la condemna a les membres del grup Pussy Riot. AFP

BarcelonaMúsics de la talla de Paul McCartney, Sting, Madonna, Björk o el grup Red Hot Chili Peppers, usuaris de Twitter i altres xarxes socials, manifestants de tot el món i organitzacions humanitàries com Amnistia Internacional han mostrat el seu suport a les tres integrants del grup Pussy Riot i han criticat la condemna a 2 anys de presó que s'ha anunciat aquest divendres.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

A l'inici de la sessió de divendres del judici contra les cantants del grup hi va haver una manifestació de suport al grup a les mateixes portes del tribunal que va concentrar més d'un miler de persones. Els manifestants protestaven per una condemna que consideren injusta, i en qualsevol cas, molt dura.

Organitzacions de defensa dels drets humans com Amnistia Internacional (AI) han mostrat el seu rebuig a la condemna, i recullen firmes via internet per demanar l'absolució de les cantants. Amb l'eslògan “Condemnades per cantar una cançó, actua!”, AI demana les dades a la població civil de tot el món per enviar milers de cartes en nom seu al fiscal general rus, Yurii Yakovlevich.

La xarxa social Twitter rep desenes de piulades per segon amb els 'hashtags' #pussyriot i #freepussyriot. Els usuaris critiquen la falta de llibertat d'expressió de Rússia, la concentració del poder en les mans de Vladímir Putin i la condemna de dos anys a les tres cantants del grup identificades.

L'ambaixada dels EUA també ha comentat la condemna i l'ha considerat “desproporcionada”: “La sentència d'avui en el cas de Pussy Riot sembla poc proporcionada als seus actes”, ha escrit l'ambaixada al seu compte de Twitter en rus.

stats