Pakistan
Internacional 15/06/2011

El Pakistan deté cinc confidents de la CIA que van passar informació sobre Bin Laden

Els serveis militars d'Intel·ligència de Pakistan han detingut cinc persones que van proporcionar informació a la CIA sobre la residència d'Abbottabad on hi havia el líder d'Al-Qaida

Agències
1 min
40 minuts acaben amb deu anys de persecució

Nova YorkSegons informa avui el diari The New York TimesThe New York Times, entre els detinguts hi hauria també un alt comandament de l'exèrcit pakistanès que s'hauria encarregat de prendre nota de les matrícules dels vehicles que entraven i sortien del lloc on era Bin Laden.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Les detencions demostren un cop més la fractura de les relacions entre els Estats Units i el Pakistan. L'administració nord-americana té dubtes sobre el nivell de suport que el terrorista va rebre del govern d'Islamabad, que li va permetre estar amagat cinc anys sense ser descobert.

El destí dels informants de la CIA arrestats al Pakistan no està clar, però fonts nord-americanes asseguren que el director de la CIA, Leon Panetta, va treure la qüestió en el seu viatge al Pakistan la setmana passada per reunir-se amb funcionaris militars i d'intel·ligència pakistanesos.

stats