Pakistan
Internacional 13/08/2011

Segresten un ciutadà nord-americà al Pakistan

Segons la policia, vuit homes armats van segrestar la víctima. Els agents no han revelat la identitat de l'home, però la premsa local diu que es tracta de Justin Warner, de 63 anys

Agències
2 min

IslamabadHomes armats van segrestar ahir a la nit un ciutadà nord-americà a la ciutat pakistanesa de Lahore, a l'est del país, segons ha anunciat la policia pakistanesa. La víctima, un home que treballa per una companyia privada, va ser segrestada al barri de Model Town per vuit homes armats. “Homes armats que han arribat amb diversos vehicles, han entrat a casa de la víctima, han aconseguit controlar els tres guàrdies de seguretat que custodiaven l'entrada principal i s'han endut el nord-americà”, ha explicat el responsable de la policia local, Shahzada Saleem, a AFP.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

D'altra banda, el portaveu de l'ambaixada dels EUA a Islamabad, Alberto Rodríguez, ha explicat a EFE que el nord-americà ha estat pres com a ostatge i ha insistit que no treballa pel govern dels Estats Units.

El responsable de la policia local pakistanesa no ha revelat la identitat del ciutadà nord-americà, però segons la premsa local es tractaria de Justin Warner, de 63 anys.

El segrest d'estrangers és relativament comú al Pakistan, sobretot a províncies amb grans problemes de seguretat com Baluchistan (on operen grups separatistes i talibans) i Khyber-Pakhtunkhwa, amb gran presència d'integristes.

Al juliol, una parella de suïssos va ser capturada a Baluchistan, igual que vuit treballadors pakistanesos d'una ONG nord-americana. La ciutat de Lahore no està entre les ciutats més perilloses del país, però al gener va ser l'escenari d'un conflicte diplomàtic entre els Estats Units i Pakistan pel cas del contractista de la CIA Raymon Davis. L'espia va matar a trets dos motoristes pakistanesos i va ser detingut per la policia, encara que setmanes després la pressió de Washington va tenir el seu efecte i va ser finalment alliberat.

Aquest i altres episodis han agitat l'antiamericanisme en una part de la societat pakistanesa, sobretot la premsa local i els sectors més islamistes.

stats