Internacional 24/11/2011

Hamàs i Al-Fatah acorden celebrar eleccions generals el maig del 2012

Jaled Meshal i Mahmud Abbas han acordat aquest dijous al Caire la formació d'un govern nacional, encara que no han fet públic el repartiment de les carteres ni quan serà constituït

Efe
1 min
Els dos líders palestins, al Caire

El CaireEl president de l'Autoritat Nacional Palestina (ANP), Mahmud Abbas, i el líder de Hamàs, Jaled Meshal, han acordat aquest dijous al Caire celebrar eleccions generals el maig del 2012, segons ha informat un portaveu del Ministeri de l'Interior de l'ANP, Ihab al Gusain.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Al Gusein va fer aquestes declaracions al finalitzar la reunió que han tingut Abbas i Meshal a la capital egípcia per impulsar la reconciliació palestina. El portaveu ha dit que hi ha “un consens sobre la necessitat de crear l'atmosfera adequada per a la celebració de les eleccions el maig i de posar fi a les disputes polítiques”.

Els dos líders també han ratificat l'acord sobre la formació d'un govern nacional, encara que no han fet públic el repartiment de les carteres ni quan serà constituït.

El responsable de l'ANP ha avançat, a més, que el proper 20 de desembre se celebraran una reunió de totes les faccions palestines, en un lloc que encara no s'ha decidit, i que el dia 22 del mateix mes hi haurà una altra trobada del comitè executiu de l'Organització per a l'Alliberament de Palestina.

El portaveu de Hamàs a la Franja de Gaza, Fauzi Barhum, ha ressaltat que el pròxim govern “ha de ser nacional i representar a tot el poble palestí i no només a Hamàs i Fatah”. També ha dit que serà un executiu “amb un programa nacional que preservi els drets del poble palestí fins a la celebració dels comicis”.

Des del 2007 Hamàs controla la Franja de Gaza, mentre que el grup nacionalista Al Fatah controla l'executiu de l'Autoritat Nacional Palestina a Cisjordània.

stats