Internacional 08/09/2012

Palestina demanarà el 27 de setembre el reconeixement com a estat observador de l'ONU

El president de l'Autoritat Nacional Palestina, Mahmud Abbas, anuncia el nou desafiament diplomàtic, enmig de grans protestes a Cisjordània contra l'encariment del cost la vida

Ara
1 min
Abbas entrega a Ban Ki-moon la petició formal d'adhesió a l'ONU.

BarcelonaL'Autoritat Nacional Palestina (ANP) presentarà a l'Assemblea General de l'ONU el proper 27 de setembre la petició de reconeixement com a estat observador de l'ONU, ha informat aquest dissabte el president Mahmoud Abbas. Acabat de tornar d'un viatge oficial a Egipte, Abbas ha respost a les manifestacions que des de fa una setmana s'organitzen arreu de Cisjordània contra l'encariment del cost de la vida.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El primer ministre palestí, Salam Faiad, es va mostrar divendres disposat a dimitir si aquesta és la voluntat del palestins, davant l'ofegament econòmic que viuen els territoris ocupats palestins, per la caiguda de donacions a l'ANP tant de països àrabs com occidentals. Els funcionaris no han cobrat els salaris de l'agost i l'ANP diu que no pot fixar una data per als pagaments.

Palestina va obrir el debat del reconeixement com a estat de ple dret l'ONU l'any passat, però el veto del Consell de Seguretat va fer fracassar la iniciativa. L'Autoritat Palestina demana ara l'admissió com a estat observador, una decisió que està en mans de l'assemblea i que no pot ser vetada per les cinc grans potències del consell.

stats