MÓN
Internacional 12/01/2011

Palin acusa de “libel de sang” als qui la vinculen amb la violència a Tucson

Fa servir una frase històrica que s'utilitzava per justificar la persecució als jueus

Agències
1 min
Sarah Palin

WashingtonL'exgovernadora d'Alaska, Sarah Palin, ha acusat d'incórrer en un “libel de sang” aquells que vinculen la seva retòrica política amb el tiroteig d'Arizona que va deixar sis persones mortes i catorze de ferides. Palin ha fet servir aquesta frase històrica, que s'utilitzava per justificar la persecució als jueus. La congressista demòcrata Gabrielle Giffords és jueva.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

“Els actes de criminalitat monstruosa és responen a si mateixos”, ha dit Palin, que ha afegit que aquests incidents “comencen i acaben amb els criminals que els realitzen”. A través de la gravació, que ha penjat al seu facebook, la republicana ha sentenciat: “No hem de retirar-nos, cal recarregar”. El terme anglès que s'utilitza per recarregar (“reload”) es refereix específicament a les armes de foc.

A la seva declaració audiovisual, Palin indica que “especialment quan han passat poques hores d'una tragèdia, els periodistes i comentaristes no haurien de fabricar un libel criminal que només serveix per incitar el mateix odi i la mateixa violència que suposadament condemnen. Palin ha afegit que el debat polític als EUA sempre “ha estat acalorat”. “A un món ideal totes les discussions serien en termes cortesos i totes les diferències serien cordials”, ha dit, per afegir que “els nostres pròcers sabien que no estaven dissenyant un sistema per homes i dones perfectes”.

stats