Alemanya
Internacional 22/09/2011

El Papa demana als alemanys que no abandonin l'Església catòlica pels escàndols d'abús sexual

Benet XVI diu als fidels que a l'Església també hi arriba el mal i promet lluitar per eliminar-lo. És la seva primera visita oficial com a Papa a Alemanya

Reuters
1 min
La Cancellera alemanya, Angela Merkel, i el President alemany, Christian Wulff, reben Benet XVI a l'aeroport / Reuters

Berlín p { margin-bottom: 0.21cm; } El Papa Benet XVI ha demanat als catòlics que no deixin la seva Església ara que molts dels seus membres l'abandonen en senyal de protesta contra els escàndols d'abusos sexuals comesos per capellans. En la seva primera visita oficial a Alemanya com a Papa, Benet XVI ha reconegut que entén que algunes persones –especialment les víctimes i els seus familiars– s'hagin allunyat de l'Església catòlica. En una clara referència a la Bíblia, el Papa ha dit que “l'Església és una xarxa del Senyor que recull tant els peixos bons com els dolents” i ha emfatitzat la necessitat que tota la comunitat catòlica lluiti contra els escàndols.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La xifra de catòlics alemanys que han abandonat les seves esglésies és rècord: 181.000 fidels van abandonar la institució l'any passat. L'Església alemanya diu que ha rebut gairebé 600 peticions de recompensa per a les víctimes d'abusos sexuals i psicològics, mentre que les associacions de víctimes situen en més de 2.000 les persones maltractades per capellans catòlics en les darreres dècades.

Benet XVI té previst reunir-se amb la cancellera, Angela Merkel. El Papa es dirigirà al Parlament alemany i dirà una missa a l'Estadi Olímpic de Berlín. La visita de quatre dies és vista com una de les més complicades que ha fet fins ara, ja que Benet XVI ha de fer front a les dures crítiques contra la institució que representa.

stats