Grècia
Internacional 21/06/2011

Papandreu obté la confiança al Parlament, amb el rebuig de desenes de milers de manifestants

La votació era un requisit pel nou crèdit de 12.000 milions. La setmana vivent comença la votació d'un nou pla d'austeritat que preveu privatitzacions, acomiadaments de funcionaris i retallades de sous i pensions

Agències
1 min
Papandreu, al debat al Parlament, amb el nou ministre de finances. EFE

AtenesEl primer ministre grec, Iorgos Papandreu, ha superat aquesta nit el vot de confiança del Parlament per al seu nou govern i les dràstiques mesures d'austeritat imposades pel Fons Monetari Internacional, la Unió Europea i el Banc Central Europeu.Desenes de milers de persones s'han concentrat a la plaça de Syntagma, davant del Parlament, per protestar contra el govern, les institucions financeres internacionals i el pla d'austeritat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La moció era un requisit pel lliurament d'un segon crèdit per evitar la fallida del país. Ara començarà el debat parlamentari sobre el nou paquet de mesures de 78.000 milions d'euros basat en retallades de la despesa pública i més ingressos per la privatització d'empreses estatals.El nou pla d'ajust inclou l'acomiadament de milers de funcionaris i més retallades a sous i pensions les mesures exigides pels ministres de l'euro i l'FMI abans de juliol perquè Grècia rebi 12.000 milions d'euros més per afrontar la crisi del deute.

A la plaça de Sintagma una massa crítica convocada pels sindicats i el moviment dels indignats feia públic un "vot de desconfiança", apuntant amb làsers a les finestres del parlament i llançant consignes contra el govern i els plans d'austeritat.

Durant la setmana s'ha de presentar novament el programa de mesures d'austeritat davant la comissió de Finances de la cambra grega, que ja el va aprovar només amb els vots dels diputats del partit socialista que van participar en la sessió. A continuació, el pla s'ha de debatre en l'assemblea, que l'ha de sotmetre a votació per aprovar-lo, possiblement l'última setmana de juny. Les centrals sindicals gregues han convocat una vaga general de 48 hores coincidint amb la votació.

stats