Grècia
Internacional 19/06/2011

Papandreu demana unitat a l'oposició i suport a la ciutadania en un referèndum sobre les reformes

El primer ministre grec compareix en el primer dia del debat parlamentari que ha d'acabar en un vot de confiança sobre el pla d'austeritat. Papandreu proposa un referèndum sobre les reformes polítiques per la tardor

Agències
1 min
Papandreu durant la seva compareixença al Parlament grec / EFE

AtenesEl primer ministre grec, Giorgos Papandreu, assetjat per l'oposició parlamentària, les manifestacions al carrer i per veus crítiques dins del partit socialista, ha fet una crida a la unitat per sortir d'un moment que va qualificar de "crucial". Ho ha fet al parlament grec en el primer dia d'un debat que acabarà amb un vot de confiança dimarts sobre l'impopular pla d'austeritat. Papandreu busca suports per aprovar el pla, que la Unió Europea li demana si vol rebre l'ajuda financera internacional que necessita el país per no fer fallida.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El primer ministre grec ha proposat a més la celebració d'un referèndum a la tardor, on se sotmetrà a vot popular les reformes polítiques i institucionals que se li reclamen des de fora per aplanar el camí per la sortida definitiva i duradora de la crisi econòmica. Els canvis podrien implicar també una reforma constitucional.

"Ja n'hi ha prou de barallar-nos en moments crítics i d'enviar la imatge que Grècia és un país desfet", ha dit Papandreu, que ha proposat a l'oposició un "acord nacional" per tal de superar la crisi del deute.

Però el líder de la dreta, Antonis Samaras, l'ha respost afirmant que el govern "no vol consens, sinó complicitat" i demanant que es convoquin eleccions anticipades.

stats