Internacional 25/02/2011

París i Londres demanen jutjar Gaddafi per crims contra la Humanitat

La titular francesa d'Exteriors va justificar el recurs al Tribunal Penal Internacional perquè "la situació és particularment dramàtica", especialment després de "les crides a l'assassinat" llançades pel dictador libi

Agències
1 min
alliotmarie

BarcelonaLa ministra francesa d'Afers Exteriors, Michele Alliot-Marie, ha assegurat que un esborrany franco-britànic per a una resolució a les Nacions Unides demana un embargament d'armes, sancions financeres i una petició al Tribunal Penal Internacional perquè els líders libis siguin jutjats per crims contra la Humanitat. Al seu torn, des d'Hongria, el secretari general de l'OTAN, Anders Fogh Rasmussen, ha realitzat una crida a una reunió d'urgència dels aliats. El tema a consultar és la crisi a Líbia i la trobada, segons Rasmussen, tindrà lloc avui.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Des de París, Alliot-Marie va expressar que el seu Govern desitja una "resolució forta" del Consell de Seguretat de l'ONU, que es reuneix avui per a abordar la delicada situació del país nord-africà. Preguntada sobre la possibilitat de prohibir els vols en l'espai aeri libi perquè Muammar Gaddafi no pugui utilitzar els avions per bombardejar als seus opositors, la ministra francesa es va mostrar prudent -"primer cal veure les condicions"- perquè abans cal procedir a les evacuacions d'estrangers que encara es porten a terme. "Després ja veurem", va afegir.

La titular francesa d'Exteriors va justificar el recurs al Tribunal Penal Internacional perquè "la situació és particularment dramàtica", especialment després de "les crides a l'assassinat" llançades per Gaddafi. A més, ha dit que encara que les informacions arriben amb dificultat "tot indica que hi ha diversos centenars" de morts a causa de la repressió de les protestes contra el règim del líder libi.

stats