AMPLIACIÓ EUROPEA
Internacional 01/12/2011

El Parlament Europeu avala la integració de Croàcia a la UE

Es vol convertir en el 28è estat membre el juliol de 2013. Els eurodiputats recorden els reptes pendents en la persecució de crims de guerra, la reforma de la justícia i la lluita contra la corrupció

Ara
1 min

BarcelonaEl Parlament Europeu ha aprovat aquest dijous l'adhesió de Croàcia a la Unió Europea. Els eurodiputats, però, han recordat a Zagreb reptes pendents, com la reforma del poder judicial i la lluita contra la corrupció i el crim organitzat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La integració de Croàcia ha comptat amb 564 vots a favor, 38 en contra i 32 abstencions. El vot ha anat seguit d'una llarga ovació en el ple dirigida als membres del Parlament croat que estaven presents a la tribuna de l'hemicicle.

Calendari

El 8 de desembre s'ha de signar el Tractat d'Adhesió, després s'obrirà el període de ratificació en els 27 països de la Unió Europea, que ha de culminar el juliol de 2013.

El Parlament també reclama a Zagreb que asseguri el processament dels crims de guerra, compleixi totes les recomanacions del Tribunal Penal Internacional i faciliti el retorn dels refugiats, en particular els serbis.

El text també anima Croàcia a seguir endavant amb les reformes estructurals de l'economia, incentivar l'ocupació reactivant el mercat laboral i perseguir la consolidació fiscal per tal d'estimular la competitivitat.

stats