Internacional 04/07/2012

El Parlament Europeu tomba l'acord internacional per combatre la pirateria a Internet

Una gran majoria de diputats han votat contra aquest tractat conegut com a ACTA que havia generat una campanya de rebuig a la xarxa

Marc Vidal
1 min
Alguns diputats, com Raül Romeva, han lluït samarretes contra ACTA. PARLAMENT EUROPEU

EstrasburgEl Parlament Europeu ha rebutjat aquest dimecres l’acord internacional per combatre la pirateria a Internet conegut com a ACTA per les seves sigles en anglès després que 478 eurodiputats hi hagin votat en contra, 39 a favor i 165 s'hagin abstingut.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

D’aquesta manera, aquest nou tractat, negociat entre altres amb els Estats Units, el Canadà i el Japó, no podrà entrar en vigor a la Unió Europea tot i que ja l’havien aprovat 22 dels 27 socis.

La majoria de grups polítics de la cambra han votat contra ACTA, entre ells els socialistes i els verds, mentre bona part dels diputats populars defensaven la iniciativa i ha optat molts d'ells per abstenir-se.

El rebuig d’ACTA a l’Eurocambra arriba després d’una llarga campanya a Internet que en denunciava el seu contingut com un intent de controlar la xarxa i fiscalitzar-ne el contingut.

Els defensors d’aquesta nova normativa mantenen que en cap cas posava en risc la llibertat a Internet i que només volia regular la propietat intel·lectual en un món sense fronteres.

Però les associacions d’internautes van denunciar que aquest acord internacional posava en risc la llibertat a Internet i atacava drets fonamentals com ara el dret a la intimitat ja que, segons ells, es podria controlar què feia cada internauta a la xarxa.

stats