Síria
Internacional 18/05/2011

Alliberen la periodista d'Al-Jazira Dorothy Parvaz després de tres setmanes retinguda a Teheran

Parvaz anava a cobrir les protestes contra el govern d'Al-Assad, a Damasc. Va ser detinguda a Síria per poblemes de documentació i enviada a una presó iraniana

Reuters
1 min

La periodista d'Al-Jazira Dorothy Parvaz ha quedat en llibertat, a Qatar, tres setmanes després d'haver estat detinguda per les autoritats sirianes, a Damasc, i enviada a una presó de l'Iran. L'ambaixada síria a Washington va explicar que la reportera havia intentat entrar il·legalment al país amb el passaport iranià caducat i al·legant que viatjava per turisme. Va ser extradida cap a l'Iran l'1 de maig.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Parvaz, que té les nacionalitats nord-americana, canadenca i iraniana, havia estat enviada a finals d'abril a Damasc per cobrir l'onada de protestes contra el govern del president Bachar al-Assad, per a la televisió àrab. La seva desaparició i empresonament van motivar una campanya a favor del seu alliberament a diverses xarxes socials.

Parvaz no és l'única periodista a qui no es permet dur a terme la seva feina: l'apagada informativa imposada pel règim sirià fa que il·lustrar la realitat d'aquell país (les protestes contra el govern i la repressió posterior) sigui cada vegada més difícil.

stats