Iran
Internacional 08/01/2012

El Pentàgon amenaça l'Iran de "respondre" si tanca l'estret d'Ormuz

El secretari de Defensa dels EUA, Leon Panetta, ha advertit Teheran que no creui cap línia vermella

Agències
1 min
El secretari de Defensa dels Estats Units, Leon Panetta, assegura que Washington està disposat "utilitzar la força" contra Teheran.

WashingtonEls EUA han fet un pas més en l'escalada de tensió amb l'Iran arran de la polèmica sobre la possibilitat que estigui fabricant armes atòmiques.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El secretari de Defensa dels EUA, Leon Panetta, ha assegurat que si l'Iran fa efectiva la seva amenaça de bloquejar el pas de petroliers per l'estret d'Ormuz, per on circula una tercera part del cru que es mou al món, el Pentàgon "respondrà". "És una línia vermella que no es pot traspassar", ha assegurat Panetta.

"Estan fent instal·lacions que els permetran crear armes atòmiques i això ens preocupa", ha assegurat Panetta per justificar la pressió que s'està exercint sobre el règim dels aitol·làs, sobre el qual ja pesen sancions econòmiques que els EUA acaben de reforçar.

La tensió dialèctica creix mentre les demostracions de força d'aquests últims dies han culminat amb maniobres militars iranianes davant les seves costes.

stats