Estats Units
Internacional 28/02/2012

El Pentàgon reconeix que algunes restes de víctimes de l'11-S van acabar en un abocador

Havien estat incinerades al dipòsit de cadàvers d'una base de la força aèria. També s'havien llançat restes de soldats morts a l'Iraq i l'Afganistan

Agències
1 min

WashingtonLes restes d'algunes víctimes dels atemptats de l'11 de setembre de 2001 a Nova York que no van poder ser identificades van acabar en una abocador, després d'haver passat pel dipòsit de cadàvers de la base de la Força Aèria a Dover (Delaware) on van ser incinerats. Ho revela un informe encarregat pel Penbtàgon.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El secretari de Defensa dels EUA, Leon Panetta, va ordenar el novembre investigar la gestió del dipòsit de cadàvers militar de Dover, a la qual arriben els cadàvers dels soldats morts a l'Iraq i l'Afganistan, després que sortís a la llum el pèrdua i manipulació indeguda d'algunes restes.

L'informe afegeix que alguns fragments de les restes mortals de víctimes de l'11 de setembre que van morir en l'atac contra el Pentàgon i en l'avió que es va estavellar al camp de Shanksville (Pennsilvània), i que no van poder ser identificats en el seu moment, van ser enviats en un contenidor a Dover, on van ser cremats i llançats.

El Pentàgon va reconèixer l'any passat després d'una investigació interna que va extraviar parts de cadàvers en dues ocasions el 2009, i que va manipular indegudament altres restes sense consultar a les famílies, cosa que va motivar la investigació ordenada per Panetta.

L'informe no especifica el nombre de restes humanes de les víctimes del 11S que es van llançar a l'abocador. El document assegura que tracta de restes que no van poder ser identificades perquè eren massa petites o estaven carbonitzades i no se'ls va poder fer l'anàlisi d'ADN.

stats