Eleccions nord-americanes
Internacional 11/08/2012

Perfil de Paul Ryan: un economista jove, catòlic i ultraliberal

Ara
1 min
El congressista per Wiconsin Paul Ryan /EFE

BarcelonaMitt Romney ha escollit com la seva mà dreta per guanyar les eleccions de novembre a la presidència dels Estats Units l'economista Paul Ryan. Congressista per Wisconsin de 42 anys no té una experiència política sòlida, però ha estat un dels més fervents crítics contra la política econòmica d'Obama.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Ryan va ser elegit congressista per Wisconsin fa 14 anys, quan només en tenia 28, i des d'aleshores es mou a la política de Washington. Des de 2007 presideix el comitè del congrés per al pressupost federal, i ha estat molt actiu en l'exigència de retallada de la despesa pública. Com a alternativa als pressupostos de l'administració Obama el 2011 i 2012, Ryan va elaborar els coneguts com "El camí cap a la prosperitat". Proposa retallar pensions, ajuda alimentària i importants canvis en la sanitat amb l'objectiu de reduir la despesa pública de 212 mil milions d'euros aquesta dècada.

Catòlic practicant, casat i pare de tres fills, Ryan reconeix la influència de la seva educació religiosa sobre la seva política, i destaca la importància del paper de la comunitat i la família per superar la pobresa. Un plantejament que va merèixer una dura resposta en una carta oberta d'experts de la universitat catòlica de Georgestown on l'acusen de "malinterpretar" la doctrina religiosa i insten el govern a "no abandonar els més vulnerables". Al Congrés, Ryan ha votat contra el dret dels homosexuals al matrimoni i l'adopció, així com contra les normatives per suavitzar la legislació sobre l'avortament. Defensa la possessió d'armes i les restriccions a la immigració i va votar a favor de la construcció del mur a la frontera entre Estats Units i Mèxic.

stats