MÓN
Internacional 25/07/2011

La policia deté un home a Polònia relacionat amb l'atemptat de Noruega

Poques hores després dels atemptats les autoritats noruegues van alertar la policia polonesa sobre el detingut, un home que venia fertilitzants per internet. L'adob químic pot servir per fabricar explosius

Efe
1 min

OsloLa policia ha detingut un ciutadà polonès a Cracòvia (a l'oest de Polònia) en relació amb el doble atemptat d'Oslo, en què van morir 93 persones, segons ha informat el canal de televisió noruec TV2.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La notícia, difosa per mitjans polonesos, assenyala que les forces de seguretat de Polònia van arrestar diumenge un home acusat de ser còmplice en l'atemptat amb cotxe bomba al barri governamental d'Oslo, en què van morir set persones.

Segons sembla, poques hores després dels atemptats la policia noruega va alertar els seus col·legues polonesos sobre el detingut, un home que venia fertilitzants a través d'internet.

Segons el rotatiu noruec Dagbladet, l'arrestat podria estar fins a 48 hores a les dependències policials abans que es presentin càrrecs contra ell.

Fins ara, tan sols s'havia detingut Anders Behring Breivik, un noruec de 32 anys lligat a la ultradreta, en relació amb la doble massacre. S'ha confessat autor en solitari de l'atemptat amb cotxe bomba i del tiroteig.

La policia parteix de la base que el sospitós va actuar en solitari, però no descarta que tingués còmplices en l'atemptat d'Oslo.

stats