Mali
Internacional 07/04/2012

Preacord a Mali per finalitzar la crisi política provocada pel cop d'Estat

La Junta Militar ha acordat amb la Comunitat Econòmica d'Estats de l'Àfrica Occidental donar el poder al titular de l'Assemblea Nacional mentre no es convoquin eleccions. Els comicis se celebraran en 45 dies

Efe
1 min
El líder de la Junta Militar arriba a un acord amb la CEDEAO / AFP

BamakoLa junta militar que governa Mali després del cop d'estat del 22 de març ha arribat a un acord avui a Bamako amb la Comunitat Econòmica d'Estats de l'Àfrica Occidental (CEDEAO) per sortir de la crisi política.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons l'acord, el cap de la junta, el capità Amadou Haya Sanogo, serà el president fins que el titular de l'Assemblea Nacional, Dionkouda Traore, assumeixi el poder per iniciar un període de transició que conduirà a unes eleccions.

Traore assumirà la presidència en les properes hores o dies i, quan ho faci, Sanogo i la Junta deixaran el poder però no seran processats.

El ministre d'exteriors de Burkina Faso ha dit que el president de Costa de Marfil, Alassane Ouattara, "prendrà immediatament les mesures necessàries per aixecar les sancions adoptades contra Mali" per part de la CEDEAO, que va imposar un embargament a la junta per forçar-la a restaurar l'antic ordre constitucional.

Eleccions en 45 dies

Segons l'acord, el president de l'Assemblea Nacional serà president durant 45 dies. Passat aquest període, s'escollirà un primer ministre de consens que organitzarà una transició que conduirà a unes eleccions, previstes en principi pel 29 d'abril però que van ser cancel·lades per la junta militar.

stats