Itàlia
Internacional 14/01/2012

Detingut el capità del creuer accidentat a Itàlia

La fiscalia de la localitat de Grosseto ha ordenat detenir el comandant del vaixell Costa Concordia, Francesco Schettino. El fiscal ha interrogat durant hores al capità, a qui molts passatgers acusen de negligència

Afp
1 min

RomaLa Fiscalia de la localitat italiana de Grosseto ha emès aquest dissabte una ordre de detenció contra el comandant del creuer Costa Concordia, Francesco Schettino, després que la nau naufragués la nit de divendres a dissabte a prop de l'illa de Giglio, segons informa l'agència italiana Ansa. El capità té 50 anys i 30 d'experiència.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La decisió ha estat presa després d'un interrogatori de diverses hores al comandant. Schettino, entrevistat per la televisió italiana Tgcom24 havia dit prèviament que la nau va "colpejar una roca" que no apareixia a les seves cartes de navegació.

El director general de Costa Cruceros, l'empresa propietària del creuer, Gianni Onorato, havia negat als periodistes que el vaixell s'hagués desviat de la seva ruta. Per a Onorato, l'únic cert és que "el vaixell va xocar contra una roca" i que després l'evacuació de la nau "es va complicar per la inclinació que va començar a patir".

Giorgio Fanculli, l'únic periodista a l'illa de Giglio, que administra la web Giglio News, va assistir a l'enfonsament i a l'evacuació dels supervivents i va dir a l'agència AFP que "la nau estava massa a prop de la costa".

stats