Estats Units
Internacional 22/03/2012

Protestes per la mort d'un jove negre als Estats Units forcen la renúncia d'un cap de policia

Bill Lee s'ha apartat del cas després de despertar protestes per decidir mantenir en llibertat i sense càrrecs l'autor confés de la mort. Trayvon Martin tenia 17 anys i anava desarmat quan un vigilant el va disparar

Efe
1 min

MiamiLes protestes contra la decisió policial de mantenir en llibertat i sense càrrecs a un vigilant que va confessar haver matat Trayvon Martin, un jove negre de 17 anys desarmat a Florida ha desembocat aquest dijous en la retirada temporal del cap de la policia local de la investigació.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"La meva implicació en aquest procés està eclipsant el curs de la investigació", ha dit en una conferència de premsa Bill Lee, cap de la policia de Sanford, on van tenir lloc els fets.

Moltes ciutats dels Estats Units s'han omplert de manifestacions per una mort que, 26 dies després dels fets, continua sense veure el seu autor condemnat.

Aquesta nit es preveu una manifestació que podria reunir 20.000 persones a Sanford, el lloc dels fets, una ciutat que amb prou feines arriba als 50.000 ciutadans.

En una conferència de premsa, l'advocat de la família de la víctima, Benjamin Crump, va detallar aquesta setmana el testimoni de la parella del menor, que parlava amb ell per telèfon quan el van matar. Segons el seu testimoni, Martin li va dir que un estrany el seguia i que intentava fugir d'ell. Poc després, Martin va girar-se i va preguntar directament a l'home perquè l'estava seguint, i aquest li va preguntar el seu torn què feia allà. La jove assegura haver sentit després diversos sorolls confosos, fins que es va tallar la comunicació.

stats