ELS EUA MATEN BIN LADEN
Internacional 09/05/2011

Psicosi de terrorisme aeri als EUA després de la captura i mort de Bin Laden

Tres incidents en poques hores reflecteixen la por dels nord-americans a una revenja d'Al-Qaida

Efe
2 min

WashingtonUn passatger d'un avió dirigit a San Francisco va ser reduït per la tripulació ahir a la nit quan va intentar entrar a la cabina en ple vol, en el tercer incident aeri als EUA recentment i que ha reviscut temors terroristes.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Encara que els tres esdeveniments van acabar com falses alarmes, els mitjans nord-americans ja els han vinculat al creixent nerviosisme entre els passatgers fruit de l'operació militar que va acabar amb la vida de Bin Laden la passada setmana i el trauma després dels atemptats de l'11 setembre 2001 .

El passatger, que viatjava amb passaport iemenita des de Chicago a San Francisco, es va aixecar del seu seient deu minuts abans de l'aterratge i va clavar cops a la porta de la cabina, segons informa Michael Rodríguez, oficial de la policia de San Francisco al diari San Francisco Chronicle.

La porta estava tancada, i membres de la tripulació i passatgers van aconseguir immobilitzar el passatger fins que l'aparell va haver aterrat.

Segons Rodríguez, no es van trobar indicis terroristes i va assenyalar que el passatger patia "trastorns mentals".

Prèviament, també el diumenge, es van registrar dos successos en els quals dos avions van ser desviats de la seva ruta pautada i van haver de fer aterratges no previstos a Alburquerque, Nou Mèxic, i Saint Louis (Missouri).

El primer es va produir al matí, quan un avió de Delta Airlines que havia sortit de Detroit rumb a la ciutat californiana de San Diego va aterrar a Alburquerque.

Segons els mitjans locals, el pilot va notificar als passatgers que farien una parada després que una hostessa trobés al lavabo una nota amenaçadora que contenia la paraula "bomba".

Les autoritats van afirmar que l'avió, un Boeing 737 amb 113 persones a bord, estava sent revisat per una "potencial amenaça de seguretat".

Un cop a l'aeroport Sunport d'Alburquerque, els passatgers van ser sotmesos a una inspecció amb gossos policia que va aclarir que no hi havia explosius bord, ha informat l'oficina local del FBI. Posteriorment, els passatgers van tornar a l'avió i van reprendre el seu camí cap a San Diego, va relatar CNN.

A la tarda, un "passatger rebel" va intentar obrir la porta de l'aparell quan portava una hora de vol, que havia sortit de Houston i anava cap a Chicago.

I els pilots de Continental Airlines van decidir aterrar immediatament a Saint Louis on el passatger va ser interrogat per l'FBI.

Segons fonts locals, no van ser presentats càrrecs contra el passatger, que va explicar que havia patit un "atac de pànic", encara que no en van transcendir més detalls.

stats