Corea del Sud
Internacional 16/08/2011

Pyongyang tem una "guerra total" entre la Corea del Nord i la del Sud per les maniobres militars de Seül

Les maniobres entre Washington i Seül s'anomen 'Freedom Guardian' i han de durar deu dies. Hi participen 530.000 soldats sud-coreans i 3.000 de nord-americans, i estan destinades a "evitar qualsevol tipus d'amenaça exterior, actual i futura"

Afp
1 min

SeülPyongyang ha amenaçat avui d'una "guerra total" a la península coreana si les tradicionals maniobres militars, dutes a terme conjuntament entre Corea de Sud i els Estats Units al sud, provoquen el més mínim incidident. "La península coreana s'enfornta a la pitjor crisi de la seva història; una guerra total pot ser provocada pel més mínim incident", ha declarat l'agència oficial nord-coreana KCNA, en citar un comentari publicat al diari del partit comunista Rodong Sinmun.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Les maniobres entre Washington i Seül s'anomen "Freedom Guardian" ("Guardià de la llibertat"). Han començat avui mateix i han de durar deu dies. Hi participen uns 530.000 soldats sud-coreans i uns 3.000 de nord-americans, i estan destinades a "evitar qualsevol tipus d'amenaça exterior, actual i futura" a Corea del Sud o la regió, segons James D. Thurman, comandant del comandament de forces aliades Estats Units-Corea del Sud (CFC).

stats