Sèrbia
Internacional 29/05/2011

Ratko Mladic nega que fos ell qui ordenés la massacre de Srebrenica

Ho ha dit el seu fill després de visitar a l'exgeneral, que podria ser extradit en les properes 24 o 48 hores

Agències
1 min
Mladic, el 1994 i després de ser detingut. AFP

BelgradL'ex cap militar serbobosnià, Ratko Mladic, ha assegurat que ell "no va tenir res a veure" amb la massacre d'Srebrenica, a Bòsnia, segons ha declarat el seu fill Darko Mladic després d'haver-se trobat amb el seu pare a la sala del tribunal on està detingut. A Srebrenica, es calcula que van morir 8.000 musulmans a mans de les forces armades sèrbies, al juliol de 1995. Llavors, Mladic era qui dirigia les forces sèrbies a Bòsnia.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons ha explicat el fill de Mladic, el seu pare va donar l'ordre "d'evacuar primer els ferits, les dones i els nens, i després els combatents" a Srebrenica. És el primer cop des de la detenció de Mladic, que l'exgeneral fa públic que no es considera responsable de la massacre de Bòsnia.

Les declaracions arriben quan els ultranacionalistes serbis es preparen per manifestar-se aquest vespre a Belgrad. Denuncien la traïció que per ells ha representat la detenció de Ratko Mladic, aquest dijous a Sèrbia. Mladic podria ser extradit dilluns o dimarts cap a la Haia.

El seu advocat, Me Milos Saljic, ha insistit que la salut mental del seu client és fràgil i també ha assegurat que Mladic té la intenció d'anar a la Haia caminant si no se li permet primer visitar la tomba de la seva filla.

stats