Internacional 19/07/2011

Rebekah Brooks: “Mai he aprovat cap pagament a la policia”

L'exconsellera delegada de News International i mà dreta de Murdoch assegura que sabia que News of the World usava detectius privats, però defensa que a finals dels 90 tota la premsa ho feia

Redacció
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } L'exconsellera delegada de News International i mà dreta de Rupert Murdoch, Rebekah Brooks, ha dit avui davant el Parlament britànic que “mai” ha aprovat “cap pagament a la policia” a canvi d'informació, però que sí sabia que el tabloide News of the World utilitzava i pagava detectius privats a finals de la dècada dels 90 i principis del 2000 per aconseguir informació privilegiada. “Era una pràctica que feia tota la premsa llavors”, ha dit Brooks per defensar-se.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Brooks, que ha comparegut al costat del seu advocat perquè va ser detinguda i es troba actualment en llibertat sota fiança, ha mantingut un discurs similar als Murdoch (pare i fill), que han comparegut abans que ella en la comissió parlamentària encarregada de la investigació de les escoltes. L'exdirectora del News of the World ha negat que tingués constància de les escoltes i que quan ho va saber va actuar amb rapidesa al respecte. El fil argumental de la seva defensa s'ha centrat en assegurar que va saber de les escoltes a finals del 2010 arran una denúncia de l'actriu Sienna Miller.

Brooks també ha volgut disculpar-se per la pràctica de punxar telèfons il·legalment i ha afirmat que es penedeix de tot l'escàndol de les escoltes, especialment quan va saber que s'havia punxat el telèfon de Milly Dowler, adolescent desapareguda que després va ser trobada morta per assassinat. Brooks ha dit que punxar el telèfon de Milly Dowler va ser un acte “horrible”.

Rebekah Brooks ha acceptat que es van cometre “errors”, però que ara la companyia “ha actuat ràpid i de manera efectiva” per intentar arribar al fons de l'escàndol mediàtic.

stats