Internacional 01/11/2011

Rebel·lió dins del Pasok contra Papandreu, mentre l'oposició grega reclama eleccions anticipades

Sis dirigents del partit reclamen la dimissió del primer ministre i la renúncia d'una diputada li deixa una majoria de només dos escons. Nova Democràcia diu que es retirarà quan es voti la moció de censura

Agències
1 min

AtenesSis membres de la direcció del Pasok, el partit socialdemòcrata que governa Grècia, han reclamat la dimissió del primer ministre Iorgos Papandreu i han destapat una greu crisi en el partit de govern. El moviment coincideix amb el reclam per part del principal partit de l'oposició, Nova Democràcia, d'eleccions anticipades.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Les coses s'estan posant molt difícils per a Papandreu, que dilluns va anunciar un referèndum sobre el segon paquet d'austeritat acordat pel seu govern amb la Unió Europea. Aquest dimarts ha dimitit la diputada socialista Milena Apostolaki, de manera que el primer ministre només té una majoria de dos vots al Parlament. Un altre diputat ha demanat al president grec, Karolos Papulias, que formi un govern d'unitat nacional fins a la celebració de les eleccions.

Els sis dirigents del Pasok han instat Papandreu a deixar el càrrec perquè consideren "irresponsable" la decisió de convocar el referèndum, que consideren que pot obrir una situació d'inestabilitat i divisions. "El país necessita urgentment un govern amb legitimitat política, un pla nacional de resurrecció i que tingui capacitat de gestió", diu la carta difosa aquest dimarts.

D'altra banda, Nova Democràcia, el principal partit de l'oposició, ha amenaçat de retirar-se la setmana vinent, quan s'ha de votar al Parlament la moció de confiança a què s'ha de sotmetre el govern Papandreu. Un dels seus portaveus ha reclamat eleccions anticipades.

stats