Internacional 26/12/2011

Rebuig internacional als atemptats islamistes a Nigèria

El papa Benet XVI fa una crida a la “serenitat”, i destaca “el respecte, l'amor i la reconciliació” com a “únics camins per a la pau”. Ban Ki-moon demana posar punt final a tots els actes de “violència sectària” al país i la Unió Africana condemna el “terror”, la “crueltat” i “l'absolut menyspreu per la vida” dels radicals islamistes de Boko Haram

Efe
1 min

BarcelonaRebuig internacional als atemptats del grup radical islamista Boko Haram, que aquest diumenge van deixar una quarentena de morts a Nigèria.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El papa Benet XVI ha fet una crida a la “serenitat” després dels atemptats, i ha fet una crida “al respecte, a l'amor i a la reconciliació” com a “únics camins per a la pau”. El pontífex ha fet la crida avant davant dels milers de persones que han assistit aquest dilluns a la plaça de Sant Pere del Vaticà.

El secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, ha condemnat els atacs a esglésies cristianes i ha fet una crida a posar punt final a tots els actes de “violència sectària” al país, a la vegada que ha expressat el seu condol al poble nigerià.

També la Casa Blanca ha expressat el seu condol a Nigèria pels atemptats, després de condemnar “la violència sense sentit” i la tràgica pèrdua de vides el dia de Nadal.

Per la seva banda, la cap de la diplomàcia europea, Catherine Ashton, ha condemnat els atacs “covards” a símbols religiosos i ha expressat el condol a les famílies de les víctimes.

L'alta representant de la UE ha assegurat que les autoritats nigerianes compten amb el suport de la UE per lluitar contra el terrorisme, així com per protegir tots els ciutadans, “especialment els més vulnerables”.

La Unió Africana també s'ha sumat a l'onada de crítiques i en un comunicat ha condemnat “enèrgicament” els “continus atacs”, el “terror”, la “crueltat” i “l'absolut menyspreu per la vida” dels radicals islamistes de Boko Haram, uns actes que “no poden estar justificats per cap religió o fe”.

stats