Roma, Milà i Nàpols
Internacional 17/10/2011

Batuda massiva a Itàlia pels disturbis durant la manifestació dels 'indignats'

La policia se centra en locals d'ambient anarquista i en els ultres del futbol. Asseguren que els manifestants pacífics els fan arribar vídeos casolans dels violents

Efe
1 min
Cotxes cremats després de la batalla campal de Roma / EFE

RomaLa policia italiana està practicant una batuda massiva arreu del país per trobar els responsables dels disturbis que es van produir dissabte en la manifestació dels indignats. Centenars d'agents registren locals d'àmbit anarquista i dels grups radicals de seguidors de futbol a Nàpols, Milà i Roma. L'operació policial se centra en habitatges particulars i centres socials o ocupats on es reuneixen grups d'extrema esquerra, anarquistes i d'extrema dreta.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El govern assegura que en els desordres es van produir danys per valor de diversos milions d'euros, a més de desenes de ferits. El viceministre de l'Interior, Alfredo Mantovano, ha declarat que "s'intentarà localitzar els responsables de les destrosses de Roma: aquesta és la seriosa resposta del treball de la policia".

Mantovano ha precisat que "no s'ha de posar tothom al mateix sac, perquè tothom sap que entre els manifestants pacífics es van introduir els violents, que van fer servir la manifestació com a escut".

La policia assegura que està identificant els violents gràcies a fotografies i vídeos que els mateixos manifestants van gravar amb telèfons mòbils i estan enviant a les autoritats.

stats