Internacional 14/11/2011

El Regne Unit podria fer servir míssils terra-aire per protegir els Jocs Olímpics

El ministre de Defensa assegura que es prendran "totes les mesures necessàries" per mantenir la seguretat. Els EUA enviaran 1.000 agents propis per protegir la seva delegació

Efe
1 min

LondresEl Regne Unit podria fer servir míssils terra-aire durant els Jocs Olímpics de Londres com a part del desplegament de seguretat, segons ha revelat aquest dilluns el ministre de Defensa britànic, Philip Hammond.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Durant una intervenció al Parlament, el ministre de Defensa ha dit que es prendran "totes les mesures que siguin necessàries" per mantenir la seguretat durant l'olimpíada, que tindrà lloc a la capital britànica l'estiu de 2012.

Hammond ha afegit que per tal de protegir l'espai aeri de Londres es podrien fer servir míssils "de terra-aire", si l'exèrcit britànic ho recomana.

La revelació del ministre coincideix amb l'informació publicada avui pel diari The GuardianThe Guardian que assegura que els Estats Units tenen previst enviar 1.000 agents propis, inclosos 500 membres de l'FBI, per protegir els seus atletes i diplomàtics durant els Jocs Olímpics.

Segons el diari, les autoritats nord-americanes han mostrat en repetides ocasions la seva preocupació per la seguretat durant l'esdeveniment esportiu, sobretot per la relaxació de les mesures antiterroristes per part del Regne Unit.

Un portaveu del ministeri d'Interior britànic va assegurar avui que el Comitè Olímpic Internacional (COI) té "plena confiança" en els seus plans i que "el govern està compromès amb què se celebrin uns Jocs segurs, dels quals Londres, el Regne Unit i el món en puguin gaudir".

El govern britànic negocia en aquests moments un acord amb l'organització dels Jocs perquè 5.000 militars s'uneixin a la policia i una agència de seguretat privada per patrullar per les seus olímpiques, un dispositiu que podria costar uns 282 milions de lliures (uns 329.000.000 d'euros).

stats