Publicitat
Publicitat

Regne Unit

La reina britànica Elisabet II celebra els seus 60 anys de mandat

La monarca ha renovat el seu compromís al servei del Regne Unit "ara i en els propers anys" durant la commemoració del seu jubileu de diamant. La sobirana ha destacat la importància del vincle entre Parlament i monarquia

La reina Elisabet II ha renovat aquest diumenge el seu compromís al servei del Regne Unit "ara i en els propers anys" dirigint-se a les dues cambres del Parlament britànic amb motiu del 60è aniversari de la seva arribada al tron.

La sobirana ha manifestat al seu compromís davant els diputats i lords reunits en la cerimònia a Westminster Hall, l'edifici més antic del palau, que conté la Cambra dels Comuns i la Cambra dels Lords.

Elisabet II, de 85 anys, ha destacat la "resistència" i la "tolerància" que identifiquen el Regne Unit i ha subratllat també el vincle entre Parlament i monarquia.

"El fet de ser aquí ens recorda el nostre passat, la continuïtat de la nostra història nacional i les virtuts de resistència, enginy i tolerància que l'han creat", ha subratllat la reina, que portava un sobri abric de color groc i una pamela de conjunt.

La reina, coneguda pel seu sentit de l'humor, ha fet riure els convidats en recordar-los que en les seves sis dècades al tron ha coincidit amb dotze primers ministres i ha hagut de signar ni més ni menys que 3.500 lleis.

"Ha estat un privilegi haver estat testimoni d'una part d'aquesta història i, amb el suport de la meva família, torno a dedicar el meu servei al nostre gran país i al seu poble, ara i en els propers anys", ha dit Elisabet II, que ha rebut un aplaudiment de diputats, lords, figures del món eclesiàstic i convidats especials.

Durant la cerimònia s'ha destapat un vitrall especial amb l'escut d'armes d'Elisabet II, que va ser encarregat pels parlamentaris com a regal a la sobirana en motiu del seu jubileu de diamant.

Més continguts de

315

Clinton vs. Trump

El duel més insòlit de la història per la presidència dels Estats Units

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT