República Dominicana
Internacional 21/05/2012

Continuïtat política a la República Dominicana

El Partit de l'Alliberament Dominicana de Danilo Medina guanya les eleccions amb un 51,24% i promet posar en marxa "un canvi segur, constructiu, madur i democràtic"

Efe
1 min
El president electe de la República Dominicana, Danilo Medina / EFE

Santo DomingoEl candidat de l'oficialista Partit de l'Alliberament Dominicana (PLD), Danilo Medina, ha guanyat les eleccions presidencials de la República Dominicana, després dels comicis celebrats diumenge, en una victòria que marca la continuïtat de la línia política del país. Medina substitueix el, fins ara, president Leonel Fernández, del mateix partit.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Danilo Medina ha celebrat aquest dilluns el seu triomf i ha assegurat que governarà "per a tots" els dominicans, i ha afegit que posarà en marxa "un canvi segur, constructiu, madur i democràtic". Sobre el seu programa de govern, Medina ha apuntat que afavorirà la inversió estrangera i donarà suport als sectors productius com l'agropecuari, el turisme i les zones franques, i que buscarà un acord de lliure comerç amb el fronterer Haití.

Segons les dades de la Junta Central Electoral (JCE), amb el 99,11% dels vots escrutats, Medina n'ha obtingut el 51,24%, mentre que el seu contrincant, de l'opositor Partit Revolucionari Dominicà (PRD), Hipólito Mejía –que va governar el país entre el 2000 i el 2004–, n'ha obtingut el 46,93%. Medina ha afirmat que sent l'obligació "d'ajudar" amb el seu mandat "a millorar la vida d'aquest país" i ha assegurat que buscarà un pacte amb l'opositor del PRD. A més ha expressat la seva intenció de "restablir" la relació d'amistat amb la família de Mejía, a qui ha definit com un "rival digne".

D'altra banda, però, Mejía no ha reconegut de moment la victòria de l'aspirant oficialista. En canvi, ha denunciat que hi ha hagut abusos per part de l'administració de l'estat en les eleccions i ha promès que en les pròximes hores donarà detalls sobre les presumptes irregularitats en la difusió de resultats per part de la JCE.

stats