RECULL DE PREMSA
Internacional 11/04/2012

La marihuana posa Rasquera al mapa: el ressò del referèndum a la premsa internacional

Tant la BBC com 'Le Monde', el 'Washington Post', 'Clarín' o 'The Times' destaquen que un poble català vota si permet una plantació de marihuana per fer front a la crisi

Ara
2 min
Captura de la web del britànic 'The Guardian'

Barcelona"Contra la crisi? Prova amb l'herba", titulava el vespertí 'Le Monde' en la seva edició del 10 d'abril. Des de llavors, una desena de mitjans de referència internacionals han fet ressò de la iniciativa de Rasquera. El rotatiu francès vinculava la iniciativa a d'altres lluites municipals per aconseguir projectes que eixuguin el deute. "Després de la batalla entre Madrid i Barcelona per acollir el projecte de construcció de Las Vegas europees, "després de la pugna entre deu municipis rurals per l'instal·lació d'un cementiri nuclear per aconseguir les subvencions públiques associades", aquesta vegada "un poble de Catalunya s'ha plantejat cultivar cànnabis per esponjar els seus deutes".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, just després de difondre's els resultats del referèndum, la BBC va publicar una notícia en el seu web om destacava que "un poble d'Espanya fracassa en l'intent de donar suport a plantacions de cànnabis per pagar els deutes. Es basa en el fet que calia "el suport del 75% dels vots per introduir-ho".

Basant-se en un teletip de l'agència Associated Press, 'The Washington Post' es preguntava també dimarts, després del referèndum, "Cultivar marihuana per fer front als pocs ingressos i llocs de treball? Un poble d'Espanya decideix no fer-ho". El sensacionalista 'Daily Mail' vincula la iniciativa a l'alt atur de la població. En una notícia del 2 de març titula: "Un poble espanyol lloga terres per fer créixer marihuana degut a l'alt percentatge d'atur".

El britànic 'The Guardian' destaca també que "el pla per plantar cànnabis en una ciutat catalana fracassa perquè no aconsegueix el nombre de vots necessaris". Inclou també que tot i no arribar el 75% dels vots, l'alcalde no dimiteix.

El dilluns, l'argentí 'Clarín' també es feia ressò de la notícia després que tant les agències EFE, France Presse i Associated Press seguissin el desenvolupament del referèndum. Ja el 2 de març, 'The Times' publicava en un article que "Una plantació de cànnabis vol afrontar les preocupacions del deute".

stats