Romania
Internacional 08/07/2011

Ataquen ambulàncies a Bucarest per un rumor que diu que rapten nens i els treuen els òrgans

La policia de Bucarest diu que no s'ha registrat ni un sol cas d'aquest tipus. L'origen dels rumors és un missatge d'alerta als pares que circula per internet

Afp
1 min

BucarestDiverses ambulàncies han sigut atacades aquests últims dies a Bucarest arran d'un rumor segons el qual s'estarien segrestant infants en aquests vehicles per extreure'ls els òrgans i traficar-hi, segons ha explicat avui la portaveu dels serveis d'urgències de la ciutat, Alice Grasu.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"No podem fer la nostra feina perquè molts dels nostres treballadors han sigut atacats i amenaçats amb el pretext que suposadament volien robar nens", ha dit Grasu. Segons la portaveu, en els darrers quatre dies s'han registrat fins a vuit incidents d'aquest tipus en diversos barris de la capital romanesa.

Un missatge incendiari difós per internet

Aquestes agressions van tenir lloc arran de la difusió en algunes xarxes socials d'un missatge titulat "Atenció pares, s'han robat nens", que informava de suposats casos d'infants trobats morts i amb alguns òrgans extrets.

El cap de la policia de Bucarest, Vasile Viorel, ha convocat una roda de premsa d'urgència per desmentir les "falses informacions" que circulen per la xarxa.

"En tot el 2011 no hem registrat ni un sol cas de nens robats per traficar amb els seus òrgans", ha afirmat Viorel, que ha aclarit també que totes les desaparicions que han investigat enguany eren al final fugues.

stats