Estats Units
Internacional 21/01/2012

Romney perd l'avantatge en les primàries de Carolina del Sud i Gingrich agafa embranzida

Segons el 'New York Times', Gingrich té un 87% de probabilitats de guanyar a l'estat conservador, amb un 38'7% dels vots, davant el 13% de Romney, que compta amb un 29'3% del suport

Agències
1 min
El candidat republicà Newt Gingrich / REUTERS

WashingtonL'aspirant a la candidatura presidencial del Partit Republicà dels Estats Units Mitt Romney ha perdut avantatge a Carolina de Sud davant el seu principal rival, Newt Gingrich, segons les enquestes publicades aquest diumenge, mentre se celebren les primàries en aquest estat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons projeccions del blog del diari New York Times Five Thirty Eight, que fa una mitjana entre les enquestes més recents, Gingrich té un 87% de probabilitats de guanyar en les primàries de Carolina del Sud, amb un 38'7% dels vots, davant el 13% de Romney, que compta amb un 29'3% del suport.

Romney va començar la setmana amb un còmode avantatge de 23 punts sobre Gingrich, expresident de la Cambra de Representats, i l'exsenador de Pennsilvània Rick Santorum. Divendres la diferència es va reduir a només 10 punts a Carolina del Sud.

Des de l'any 1980, el guanyador de les primàries a Carolina del Sud ha aconseguit la candidatura presidencial del Partit Republicà.

Si Gingrich acabés guanyant, Romney encara tindria possibilitats matemàtiques d'aconseguir la candidatura perquè lidera les preferències dels votants a l'estat de Florida, que realitzarà les seves primàries el proper 31 de gener.

Participació

Matt Moore, director executiu del Partit Republicà de Carolina del Sud, ha dit al diari The Slate que, finalment, la participació als comicis dels simpatitzants o votants republicans se situarà entre la xifra rècord de 573.101 de l'any 2000 i la de 445.499 del 2008.

stats