Publicitat
Publicitat

Primàries republicanes

Mitt Romney guanya per la mínima a l'estat clau d'Ohio el Superdimarts

L'exgovernador de Massachusetts venç en sis estats, però no aconsegueix posicionar-se com a candidat davant Rick Santorum, que continua molt a prop en nombre de delegats

El favorit de les primàries, Mitt Romney, s'ha imposat per la mínima a Rick Santorum a Ohio, un estat clau per guanyar les eleccions presidencials aquest novembre. Romney ha guanyat per només 12.000 vots (1%) , amb el 99% escrutat. També s'ha imposat a Massachusets, Vermont, Virginia, Idaho i Alaska, i ho farà molt probablement a Wyoming, on l'escrutini fa poc que ha començat. Santorum ha guanyat a Tennessee, Oklhaoma i Dakota del Nord. Newt Gingrich ha complert els pronòstics i ha guanyat a Geòrgia, estat al qual va representar durant 20 anys com a congressista.

Tot i el frec a frec amb Santorum, Romney ha aconseguit, de moment, el nombre més alt de delegats. Segons el recompte temporal del diari 'The New York Times', l'exgovernador de Massachusetts obtindria 332 delegats; Santorum, 139, i Gingrich, 73. Romney reforça el lideratge, però no aconsegueix esvair els dubtes sobre la seva candidatura.

Cursa oberta

El Superdimarts no aclareix, però, el final de la cursa republicana. Romney s'ha imposat a Ohio, però Santroum ha aconseguit importants victòries en altres estats i el resultat en delegats garanteix la continuïtat del duel. En tot cas, l'exgovernador de Massachusetts no ha aconseguit imposar-se com a candidat clar per disputar la Casa Blanca a Obama en les eleccions del 6 de novembre. La victòria de Santorum a les primàries de Tennesse, Oklahoma i Dakota del Nord evidencia que no és capaç de convèncer els sectors més conservadors. El triomf de Gingrich a l'estat que el va fer congressista també avala la seva campanya.

De fet, el resultat dóna arguments a tots els candidats per no llançar la tovallola. L'ajustat recompte a Ohio i la derrota de Romney als altres estats el fan més vulnerable davant un Santorum que supera els pronòstics.


Més continguts de

315

Clinton vs. Trump

El duel més insòlit de la història per la presidència dels Estats Units

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT