Primàries republicanes
Internacional 07/03/2012

Mitt Romney guanya per la mínima a l'estat clau d'Ohio el Superdimarts

L'exgovernador de Massachusetts venç en sis estats, però no aconsegueix posicionar-se com a candidat davant Rick Santorum, que continua molt a prop en nombre de delegats

Ara
2 min

BarcelonaEl favorit de les primàries, Mitt Romney, s'ha imposat per la mínima a Rick Santorum a Ohio, un estat clau per guanyar les eleccions presidencials aquest novembre. Romney ha guanyat per només 12.000 vots (1%) , amb el 99% escrutat. També s'ha imposat a Massachusets, Vermont, Virginia, Idaho i Alaska, i ho farà molt probablement a Wyoming, on l'escrutini fa poc que ha començat. Santorum ha guanyat a Tennessee, Oklhaoma i Dakota del Nord. Newt Gingrich ha complert els pronòstics i ha guanyat a Geòrgia, estat al qual va representar durant 20 anys com a congressista.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Tot i el frec a frec amb Santorum, Romney ha aconseguit, de moment, el nombre més alt de delegats. Segons el recompte temporal del diari 'The New York Times', l'exgovernador de Massachusetts obtindria 332 delegats; Santorum, 139, i Gingrich, 73. Romney reforça el lideratge, però no aconsegueix esvair els dubtes sobre la seva candidatura.

Cursa oberta

El Superdimarts no aclareix, però, el final de la cursa republicana. Romney s'ha imposat a Ohio, però Santroum ha aconseguit importants victòries en altres estats i el resultat en delegats garanteix la continuïtat del duel. En tot cas, l'exgovernador de Massachusetts no ha aconseguit imposar-se com a candidat clar per disputar la Casa Blanca a Obama en les eleccions del 6 de novembre. La victòria de Santorum a les primàries de Tennesse, Oklahoma i Dakota del Nord evidencia que no és capaç de convèncer els sectors més conservadors. El triomf de Gingrich a l'estat que el va fer congressista també avala la seva campanya.

De fet, el resultat dóna arguments a tots els candidats per no llançar la tovallola. L'ajustat recompte a Ohio i la derrota de Romney als altres estats el fan més vulnerable davant un Santorum que supera els pronòstics.

stats