En breu
Internacional 11/05/2012

Romney es disculpa per un acte homòfob quan era adolescent

1 min
Romney es disculpa per un acte homòfob quan era adolescent

El republicà va rapar un noi per ser gai

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'endemà que el president dels Estats Units, Barack Obama, defensés el matrimoni entre dues persones del mateix sexe, el seu rival republicà Mitt Romney va veure's forçat a disculpar-se després que un diari publiqués un episodi homòfob de la seva adolescència. El Washington Post detallava com el 1965 Romney i cinc amics van reduir un noi a terra i com l'exgovernador de Massachusetts va tallar-li els cabells amb unes tisores perquè sospitaven que era homosexual.

"No recordo l'incident i us asseguro que no crec que jo pensés que el noi era homosexual, era l'última cosa que tenia al cap en aquella època", va defensar-se Romney, que de totes maneres es va disculpar. "Vaig fer algunes coses estúpides i si algú va sentir-se ferit o ofès evidentment demano perdó", va dir en una entrevista a la cadena Fox.

"El matrimoni és entre dona i home"

Després que la defensa d'Obama dels matrimonis homosexuals marqués un punt important en la campanya presidencial, Romney ha volgut reforçar la seva postura contrària a aquestes unions. Ahir va rebatre la declaració d'Obama i va recordar la seva oposició frontal. "El matrimoni no és altra cosa que la unió entre un home i una dona", va dir en un acte de campanya a Oklahoma. Tot i que encara no sembla clar quin impacte tindrà aquest tema en les presidencials del 6 de novembre, tots dos rivals l'utilitzen per marcar les seves diferències.

stats