Rússia
Internacional 24/09/2011

Putin decideix tornar a la presidència de Rússia

Dimitri Medvédev passa a encapçalar les llistes parlamentàries del partit Rússia Unida. Vladímir Putin accepta la candidatura durant el congrés anual del partit governamental Rússia Unida

Reuters
1 min

MoscouEl president rus, Dimitri Medvédev, ha demanat avui el suport a la candidatura del primer ministre, Vladímir Putin, per les eleccions presidencials del 2012. Medvédev ha fet l'anunci durant el congrés del partit governamental, Rússia Unida, on també ha dit que passarà a encapçalar les llistes parlamentàries del partit. D'aquesta manera, si els dos candidats guanyen les respectives eleccions, intercanviaran els papers.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El ministre de finances ha reaccionat negativament a la notícia. Alexei Kudrin ha amenaçat amb dimitir si el president Dimitri Medvédev és elegit com a nou primer ministre. Kudrin és un aliat de Putin amb ambicions d'arribar a ser cap del Govern rus però ha dit que no és per enveja que amenaça amb la seva dimissió. "El cas no és que ningú m'hagi ofert la feina, sinó que no puc treballar amb Medvédev per les nostres desavinences".

L'anunci de les noves candidatures arriba després de mesos d'especulació sobre si Putin tornaria a optar a la presidència de Rússia. Medvédev ha dit que la decisió estava presa feia temps. Vladímir Putin va ser president durant dues legislatures seguides, entre el 2000 i el 2008, any en que va situar Medvédev al capdavant del Kremlin davant la prohibició constitucional de repetir un tercer terme.

stats