Internacional 13/07/2012

Nova massacre al centre de Síria amb més de 200 morts

Un atac amb helicòpters i tancs contra la localitat de Tremseh, a la regió rebel de Hama, ha causat més de 200 morts, la majoria civils, segons ha informat l'oposició al règim d'al-Assad

Reuters
1 min
Entrenament de l'Exèrcit Sirià Lliure

Amman/BeirutEl cap del consell revolucionari de la regió de Hama ha explicat a l'agència Reuters que la localitat de Tremseh va partit ahir un atac amb armament pesant i després les milícies del règim d'al-Assad van entrar al poble executant les víctimes una per una. Si es confirma, aquest seria el pitjor acte de violència en els 16 mesos de revolta contra el règim de Damasc perquè un sol atac hauria fet més de 200 morts, la majoria civils.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'oposició hauria reconegut que hi havia forces de l'Exèrcit d'Alliberament Sirià estacionades a Tremseh i això ha provocat versions contradictòries sobre la massacre. Els rebels asseguren que va ser un atac de les milícies pro al-Assad mentre que el règim i la televisió estatal siriana acusa a "grups terroristes armats" de ser al darrera de la matança i d'haver causat la mort de tres soldats.

Un activista ha explicat a la mateixa agència de notícies que, de moment, han pogut identificar "una 20 de víctimes i que hi ha 60 cossos més a la mesquita" de Tremseh. "Encara hi ha més cadàvers escampats pels camps, al riu i a les cases", detallava aquest combatent local.

stats