Líbia
Internacional 19/11/2011

Saïf Al-Islam Gaddafi, fill predilecte del dictador

Conegut pel seu estil de vida malgastador, va passar d'un discurs reformista a ser un dels principals defensors de la repressió del règim gaddafista

Ara
1 min
Saïf Al-Islam / REUTERS

BarcelonaEl segon fill de Muammar al-Gaddafi era el seu predilecte. Saïf al-Islam era el principal candidat a ocupar el càrrec del dictador. Amb 39 anys, va créixer com un fill privilegiat, envoltat de la riquesa del règim. Home de negocis conegut pel seu estil de vida malgastador, Al-Islam va estudiar a la prestigiosa London School of Economics, des d'on va adoptar un discurs partidari d'una transició democràtica al seu país.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El 2009 va participar en les converses amb el Regne Unit que van permetre l'alliberament d'Abdel Baset al-Meghrani, l'únic acusat de l'atemptat al vol 103 de Pan Am sobre Lockerbie, Escòcia. La seva imatge conciliadora a Occident va costar-li cara a Líbia. Un informe diplomàtic nord-americà publicat per Wikileaks el 2009 diu que "l'alt perfil d'Al-Islam com a cara pública del règim libi a Occident ha millorat la seva imatge d'una banda, però, de l'altra, molts libis el veuen massa disposat a satisfer els estrangers en detriment de l'interès del poble de Líbia".

La imatge pública oberta i conciliadora que havia mostrat al seu poble es va esfumar en un discurs televisat el passat febrer. Coincidint amb els inicis de la revolta contra el règim gaddafista, Al-Islam va dirigir un discurs alliçonador als rebels de Bengasi on va advertir que hi hauria "rius de sang" si els manifestants es negaven a acceptar "les ofertes de reforma del govern".

stats