Líbia
Internacional 19/11/2011

Líbia anuncia la captura de Saïf al-Islam, fill de Gaddafi

Amnistia Internacional demana al govern libi que sigui el Tribunal Penal Internacional qui el jutgi. El fill predilecte de l'exdictador libi era el seu possible successor

Afp
1 min
Saïf Al-Islam a l'avió que el transportava / REUTERS

TrípoliEl ministeri de Justícia libi ha anunciat aquest dissabte que Saïf al-islam, fill del dictador libi mort Muammar al-Gaddafi, ha estat arrestat al sud del país. Amb ell s'han capturat també tres guardaespatlles, però cap membre més de l'antiga administració líbia. El ministre ha afegit que Al-Islam es troba en bon estat de salut.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Amnistia Internacional ha demanat al Consell Nacional de Transició libi que entregui Al-Islam al Tribunal Penal Internacional, perquè considera que La Haya ofereix més garanties als acusats i les víctimes.

Buscat pel TPI per crims contra la humanitat, havia fugit de Trípoli amb el seu pare i el seu germà Mutassim i s'havia refugiat a Sirte. Després que forces lleials al nou govern del país capturessin i aparentment matessin el seu pare als afores de la seva ciutat natal, Al-Islam hauria fugit de la ciutat. Segons un responsable tuareg, tot seguit hauria anat a la frontera amb el Níger per demanar refugi al país veí.

Durant setmanes s'ha especulat que Al-Islam s'amagava al sud del país, on la seva família compta amb seguidors de l'antic règim entre les tribus del desert.

stats