Internacional 25/10/2012

L'huracà 'Sandy' ha arrassat Cuba i es dirigeix cap a les Bahames

El 'Sandy' ha deixat pluges intenses, vents huracanats durant cinc hores i onades d'entre sis i vuit metres. De moment es desconeix la magnitud dels anys que ha provocat

Ara
2 min
Dos nens pateixen les conseqüències de l'huracà Sandy després del seu pas a Jamaica. EFE

BarcelonaDesprés de passar per Cuba es preveu que l'huracà 'Sandy', que avança amb vents màxims sostinguts de 165 quilòmetres per hora, arribi la nit de dijous o la matinada de divendres a les Bahames.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El 'Sandy' ha arrasat l'est de Cuba la matinada de dijous durant cinc hores, i ha tocat terra com a huracà de categoria dos (d'un màxim de cinc a la categoria de Saffir-Simpson), amb intenses pluges i vents de fins a 175 quilòmetres per hora, que en algun punt han arribat a ràfegues de 190.

Procedent de Jamaica i guanyant intensitat ha aterrat a les costes del sud-est de Cuba cap a la una de la matinada, hora local, a la zona de Playa Mar Verde, prop de la ciutat de Santiago, la segona més important del país. De moment es desconeix la magnitud dels anys que ha provocat l'huracà al seu pas per terres cubanes.

A Santiago hi ha arribat amb intenses precipitacions, forts vents i amb onades d'entre sis i vuit metres. La ciutat ha estat sense subministrament elèctric durant tota la nit i la força i intensitat del vent han fet caure arbres i han fet volar les cobertes d'alguns edificis, segons informes de la premsa local.

El 'Sandy' ha mantingut rumb cap al nord sense que la seva estructura, la intensitat i la trajectòria que duia s'hagin vist alterades. Quan ha abandonat Cuba seguia amb categoria dos amb vents màxims de 165 quilòmetres per hora. Malgrat que el 'Sandy' hagi abandonat l'illa, Cuba continua amb condicions climatològiques adverses, intenses precipitacions, vents i inundacions a la costa.

L'huracà es desplaça ràpidament, a uns 30 quilòmetres per hora cap al nord, direcció a les Bahames. També s'esperen tempestes intenses a Haití, la República Dominicana i la costa est de Florida.

stats