Estat Units
Internacional 06/10/2011

Sarah Palin renuncia a presentar-se candidata a la Casa Blanca

La líder del Tea Party posa fi a mesos d'especulacions. Donarà suport als candidats republicans en la campanya

Agències
1 min
Sarah Palin a la convenció republicana de 2008 / EFE

WashingtonL'exgovernadora d'Alaska i líder de l'ultraconservador Tea Party, Sarah Palin, ha anunciat aquest dijous que renuncia a presentar-se com a candidata a les eleccions presidencials nord-americanes de 2012. En una declaració pública, Palin ha dit que ella i el seu marit "es deuen a Déu, la família i el país". L'anunci posa fi a mesos d'especulacions, mentre la cursa de les primàries republicanes ha arrencat amb diversos debats entre els sis candidats que ja s'havien postulat. Els favorits son l'exgovernador de Massachusetts, Mitt Romney, i el governador de Texas, Rick Perry.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Les enquestes no eren favorables a la candidatura de Palin, que va saltar a l'escena política nacional el 2008, al costat del candidat republicà John McCain. La retirada no suposa, però, que no s'impliqui en la campanya. En la carta adreçada als seus seguidors explica que "puc ser més útil per ajudar a escollir altres servidors públics, governs estatals, escons al Congrés i la presidència".

La decisió de Palin arriba l'endemà que un altre líder dels republicans, Chris Christie, governador de Nova Jersey, també anunciés que no es presentaria a les eleccions, tot i que, en el seu cas, velles figures del partit, tan simbòliques com Nancy Reagan, el pressionaven per fer-ho.

stats