França
Internacional 21/03/2012

Sarkozy diu que els soldats assassinats la setmana passada són "víctimes d'una execució terrorista"

El president francès ha fet un discurs durant la cerimònia pels tres militars morts a Tolosa i Montauban. El cap d'estat ha destacat que el sospitós d'assassinat volia posar "tota la República de genolls"

Ara
1 min
La parella d'un dels soldats durant la cerimònia / AFP

BarcelonaEl president francès, Nicolas Sarkozy, ha assistit aquest dimecres a la cerimònia d'homenatge als tres militars assassinats a Tolosa i Montauban els dies 11 i 15 de març.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"La missió dels soldats és protegir-nos. El soldat francès és el que pot morir per França, el que pot morir perquè visquin els valors de França, el que reconeix el sentit del deure. El soldat francès coneix la mort i la mira a la cara", ha dit el president francès davant els taüts de les víctimes, coberts amb la bandera francesa.

"No estaven preparats per a aquest tipus de mort, no han mort al camp de batalla, han mort per una execució terrorista", ha denunciat el cap d'estat.

El candidat a la reelecció ha destacat en el seu discurs que el sospitós que es troba rodejat per les forces de seguretat en el seu domicili de Tolosa volia posar "tota la República de genolls" i s'ha mostrat orgullós que França "no hagi cedit".

Després de dedicar unes paraules a cadascun dels soldats, recordant la seva carrera professional i les missions on van ser destinats, Sarkozy ha acabat el seu discurs assegurant que "França no recula, França farà justícia i aquest crim no quedarà impune. França és molt més forta que aquells que porten la mort allà on van".

stats