Cimera del G-20
Internacional 08/11/2011

Sarkozy va dir "mentider" a Netanyahu

Els periodistes ho van sentir en una conversa amb Obama. El president nord-americà li va respondre que ell hi ha de tractar cada dia.

Agències
1 min
Un moment familiar a canes Entre reunió i reunió, Sarkozy i Obama van tenir ahir un moment familiar a la cimera del G-20. El líder nord-americà  va aprofitar l'ocasió per felicitar el seu homòleg francès pel naixement de la seva filla amb Carla Bruni. "Espero que la Giulia s'assembli a la seva mare, i no al seu pare", va dir el president dels EUA en to de broma.

ParisEl president francès Nicolas Sarkozy va qualificar Benjamin Netanyahu, primer ministre d'Israel, de "mentider". Va ser un comentari en privat en una sala reservada, on parlava amb el president nord-americà, Barack Obama. Els periodistes la van caçar al vol.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"No el puc veure, és un mentider", va dir Sarkozy en francès. "Tu potser no el suportes, però jo haig de tractar amb ell cada dia", va replicar Obama.

La conversa ha estat difosa per la web Arret sur Images i confirmada per altres mitjans. El corresponsal de Le Monde ho va dir al seu blog diumenge.

Obama també va demanar a Sarkozy que intentés convèncer l'Autoritat Palestina de renunciar a la petició de reconeixement de l'Estat palestí a l'ONU.

stats