França
Internacional 08/01/2012

Sarkozy escurça distàncies a les enquestes i s'acosta al favorit Hollande

La intenció de vot demostra que el candidat socialista guanyaria el pols contra el president però amb menys diferència que fa uns mesos. Hollande resta importància al resultat dels sondeigs

Efe
1 min
Nicolas Sarkozy i François Hollande

ParísEl president francès, Nicolas Sarkozy, avança en la intenció de vot i escurça distàncies amb el candidat socialista a les eleccions presidencials de la pròxima primavera, François Hollande, que es manté com a preferit, segons una enquesta publicada aquest diumenge per Le Journal du Dimanche.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Si es celebrés una primera volta entre els dos candidats, Hollande es col·locaria en primera posició amb un 28% dels vots, mentre que un sondeig de desembre donava al líder socialista el 27,5%. Sarkozy mantindria el segon lloc amb un 26% dels sufragis, 2 punts més que l'obtingut fa un mes.

La líder d'ultradreta Marine Le Pen obtindria un 19% del suport, un punt menys que fa un mes, mentre que el centrista François Bayrou guanyaria un punt fins el 12%.

D'acord amb les dades d'Ifop, Hollande i Sarkozy disputarien una segona volta, que el líder socialista guanyaria amb un 54% dels vots (doc punts menys que al desembre) i l'actual president s'emportaria dos punts mes que el mes passat, un 46%.

Hollande resta importància a la reducció de distància amb Sarkozy i fins i tot no descarta la hipòtesi que el president l'avanci en futurs sondeigs: "quants més candidats hi hagi a l'esquerra i menys a la dreta, més possible serà". Sarkozy contesta que "Hollande no proposa res sobre la crisi i vol renegociar el nou tractat europeu però fa riure a tot el món a les capitals europees".

stats