França
Internacional 29/04/2012

Sarkozy nega haver rebut diners de Gaddafi

El president francès i candidat a la reelecció assegura que el document que mostra que la seva campanya va ser finançada pel dictador libi és una estratègia socialista de cara a les presidencials del pròxim cap de setmana. A més, ha fet èmfasi en què ell i França van ser claus pel derrocament de l'exlíder libi

Reuters
2 min
El president francès i candidat a la reelecció, Nicolas Sarkozy, durant un míting a Tolosa / AFP

ParísEl president francès, Nicolas Sarkozy, ha rebutjat l'informe que assegura que l'expresident libi, Muammar al-Gaddafi, va finançar la seva campanya el 2007. Sarkozy assegura que es tracta d'una estratagema per distreure l'electorat de la debilitat del candidat socialista a les eleccions presidencials del pròxim cap de setmana.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Una setmana abans de la segona volta electoral, la pàgina web Mediapart anunciava el descobriment d'un document dels antics serveis secrets de Líbia que mostra que el govern de Gaddafi va finançar amb 50 milions d'euros la campanya de Sarkozy a la presidència quan era ministre de l'Interior.

Sarkozy ha negat reiteradament haver rebut diners de l'exlíder libi, capturat i assassinat per combatents de l'Exèrcit d'Alliberament Nacional de Líbia l'any passat. El president francès ha dit en una entrevista que els socialistes estan utilitzant l'informe com un intent d'evitar perdre vots pel seu candidat presidencial, François Hollande, que lidera les enquestes d'opinió amb 10 punts de diferència. "És una vergonya. Mediapart és un mentider habitual, es tracta d'un grup al servei de l'esquerra", ha assegurat Sarkozy. "Ells no volen que ningú recordi que volen fer d'ell [Hollande] el pròxim president de la República Francesa", ha afegit.

"Qui va dirigir la coalició per enderrocar Gaddafi? Va ser França! Creieu que si Gaddafi tenia lligams amb mi l'hagués derrocat?", ha afirmat el president francès. A més, el primer ministre, François Fillon, ha assegurat també que el document és "fals o, almenys, impossible de verificar". "És una calúmnia, un absurd", ha dit a la ràdio Europe 1, afegint que és ridícul parlar de 50 milions d'euros per finançar una campanya que va costar 20 milions i de la qual els comptes estan a disposició del públic.

stats