Internacional 15/09/2011

Scarlett Johanson, entre les 50 celebritats femenines víctimes del mateix atac pirata

L'FBI treballa per trobar els responsables d'una sèrie de ciberatacs a diverses figures públiques. Se sospita que es podria tractar d'un grup coordinat. Entre la llista de víctimes hi figuren Vanessa Hudgens, Jessica Alba, Christina Aguilera, Ali Larter i Demi Lovato

Agències
1 min

BarcelonaL'FBI investiga l'escàndol d'un atac pirata en el marc del qual s'haurien robat les fotografies de l'actriu Scarlett Johanson que han sortit a la llum aquest dimecres. Se sospita que es podria tractar d'un atac coordinat d'un grup de hackers informàtics dirigit a diverses figures de l'àmbit públic, majoritàriament actrius o cantants. Les investigacions apunten que l'atac hauria afectat unes 50 celebritats femenines, entre les quals hi figuren Vanessa Hudgens, Jessica Alba, Christina Aguilera, Ali Larter i Demi Lovato. Les imatges i altres dades robades s'haurien extret d'ordinadors i altres dispositius mòbils – smartphones, ordinadors portàtils i tauletes electròniques– personals.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La portaveu de l'FBI, Ari Dekofsky, ha confirmat que l'oficina federal d'investigació nord-americana ha iniciat una sèrie d'investigacions, però ha declinat donar més detalls sobre les possibles víctimes de la intrusió.

Scarlett Johanson no s'ha pronunciat públicament i el seu portaveu ha rebutjat fer declaracions sobre el tema.

stats